en arbetsskygg hemmafixare

Isodrän och fukt


skrivet den 19 aug av Fredrik Persson, klockan:18:13
Jag var på Bauhaus i dag för att kika på lite potentiella hyllplan till ett framtida vitrinskåp jag tänkte snickra ihop. Råkade där hamna i ett samtal med en äldre herre som tydligen behövde en kompis. Jag brukar inte prata speciellt mycket med okända människor och tycker faktiskt att det är lite socialt obehagligt. Men jag pratade på ändå, ville ju inte göra den ensamme mannen ledsen på något sätt. Han pratade om fukt och problem med fukt som han hade i sitt gamla hus (ett sådant där fult sextiotalshus (?) som ser ut som en liten kvadrat.

Jag har dålig koll på fukt och fuktskador, men av någon jäkla anledning låtsades jag som om jag visste precis vad han pratade om. Han pratade om kapillär fukt och konvektion och jag nickade och höll med. Sedan propagerade han för isodrän. Det var the shit, tydligen. Han sa inte så, men jag hörde på honom att han skulle sagt så om han hade haft mitt vokabulär. Jag sa att det fanns betydligt modernare saker än isodrän. Han tittade på mig lite oförstående. Det finns det kanske inte, jag låtsades ju bara veta. Jag hade inte en blekaste aning om vad isodrän var över huvud taget. Vi sa efter en stund några artiga hejdå-fraser och önskade varandra lycka till i våra projekt. Allvarligt talat kunde jag inte bry mig mindre om hans projekt, men det är väl lika bra att vara artig.

Jag Googlade lite på isodrän, och det verkar vara både en produkt och ett företag. Isodrän-skivan verkar vara något som skyddar grundmurar och golv från fukt och även dränerar och värmeisolerar. Bygger man eller har man en källare bör man tydligen ha denna skiva på plats. Där ser man, man lär sig något nytt varje dag.

Just nu värderat 2.0 av 1 människor

  • Currently 2/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt