en arbetsskygg hemmafixare

Golvslipning och annat jobbigt


skrivet den 18 aug av Fredrik Persson, klockan:17:43
Borde slipa golvet, men golvslipning hör inte till mina favoritsysselsättningar direkt. Golvvård och sådant är inte heller min kopp te. Men efter tjugo år med barn i olika storlekar och åldrar är inte trägolven i lägenheten så fina som de en gång var (på den där gamla goda tiden, ni vet). Har i alla fall fått tummarna ur och kollat vad det kostar att hyra en golvslip. Det verkar inte vara så oerhört dyrt direkt man kan nog komma att klara det med bara runt tusenlappen mindre i sin plånbok om man hyr en golvslip med tillbehör för en dag. Nu är det ju inte bara själva slipmaskinen man måste hyra utan också sliphylsor, polermaskin, golvolja och annat sådant som behövs.

Men det är ju inte själva hyrningen eller pengarna som är jobbigt i mitt fall, det är helt enkelt arbetet som inte alls lockar.

Är det ingen som vill komma hem till mig och slipa och dona? Jag bjuder på öl i plural.

Har slipat golv en gång förut, och det gick lite sådär. Hade helt missat att tänka på starten av slipningen så jag körde igång maskinen glad i hågen och satte ner den rakt ner på golvet, med ett fint litet "hål" som följd. Det blev en hel del slipande på golvet innan min lilla startgrop var plan igen. Den här gången (om nu inte någon gör det för öl i plural) ska jag komma ihåg att starta med rörelse direkt.

Som sagt. Öl någon? Jag kan även tänka mig att bjuda på skyddsglasögon och munskydd.

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt