en arbetsskygg hemmafixare

En rejäl mattvätt


skrivet den 19 aug av Fredrik Persson, klockan:01:59
Nog för att jag är lite arbetsskygg, men ibland så har jag mina dagar. Förra veckan hade jag två dagar som kan anses som riktigt produktiva. I två rum har vi ett par riktigt gamla heltäckningsmattor. Heltäckningsmattor har ju en tendens att bli lite ofräscha så jag bestämde mig för att det minsann var dags för mattvätt. Sagt och gjort så hyrde jag mig en mattvätt och gick lös på båda rummen.

Man kan ju fråga sig varför jag har kvar gammal sunkig heltäckningsmatta i två rum? Jo, jag vet att heltäckningsmattan är stendöd egentligen, men den har sina fördelar det ska man vara på det klara med. Det bästa är ju att det är varmt för fötterna och mysigt att gå i, men en annan fördel är för oss hemmabiomänniskor och hifinördar. Ljudupplevelsen blir helt klart bättre med en ganska tjock matta på golvet till skillnad från ett rent trägolv. Man slipper det lilla ekot som annars kan uppstå.

Nog om detta, hur blev då mattorna efter tvätten? Jo, de ser faktist riktigt nya ut och det luktar riktigt fräscht (inte för att det luktade illa innan, men det blev nog allt lite fräschare ändå). Det var nästan magiskt att se mattvättmaskinens ångor köra över mattan och få den att se helt ny ut. Nästan som terapi på något sätt.

Mattorna man köper idag brukar vara behandlade med smutsavstötande medel så de blir inte smutsiga om man inte lägger manken till för att smutsa ner den. Det är dags att alla ni ungdomar lägger in heltäckningsmatta! Våga vara först!

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt